petak, 7. listopada 2016.

subota, 2. studenoga 2013.

U PEV-u djeluje duh Asiza

Pavao je proročki nagovjestio "da će zli ljudi i varalice, ujedno zavodnici i zavedeni, napredovati iz zla u gore". (2. Timoteju 3:13) Nema donje granice u otpadništvu i izdaji Božjih standarda. To je konstantno i stupnjevito propadanje sa stalnom tendencijom pogoršanja. Taman kad zanesenjaci, koji još uvijek vjeruju da se crkveni religiozni sustavi mogu promjeniti, pomisle da gore ne može, to gore uvijek se dogodi u još strašnijem i bezbožnijem obliku. 

Nije novost da je gro hrvatskih crkava ekumenski usmjereno. Protestantsko evanđeosko vijeće (PEV) na svojoj stranici objavilo je reportažu koja dokazuje da se ostvaruju apostolove najave o kretanju iz zla u gore predviđeno za zavodnike i zavedene.

Tako saznajemo da je 26. listopada 2013 g. u Vinkovcima, u pastoralnom centru Crkve Božje u Hrvatskoj, održan međureligijski molitveni susret pod nazivom molitva za mir u duhu Asiza. Ukoliko niste upoznati i pitate se što se dogodilo u Asizu i kakav je to duh tamo djelovao i s kakvom nakanom, ovo je kratak podsjetnik.  

Ovaj skup, prvi takve vrste u povijesti, odvio se u Asizu u tri dijela toga povijesnog dana 27. X 1986. g. Prvi dio u Bazilici sv. Marije Anđeoske, drugi dio po crkvama i drugim mjestima gdje su odvojeno molili predstavnici raznih religija, svaka skupina prema svojoj tradiciji. Treći dio se odvio pred Bazilikom sv. Franje.

Na ovom skupu sudjelovali su predstavnici ovih nekršćanskih religija: hebraizam, islam, budizam, hinduizam, rissho - koseikai, šintoizam, zoroastrizam, sikkizam, jainizam, tradicionalne religije Afrike, tradicionalne religije Amerike.

Kršćani su bili predstavljeni kao jedna religija, a među njima su osim katolika bile delegacije pravoslavnih crkava, stare istočne crkve, svjetske kršćanske zajednice protestanata, te svjetske kršćanske organizacije. Bili su i posebni gosti pozvani od Pape. Ukupno ih je bilo 63 osobe, a predstavljali su 12 svjetskih religija. (Svi kršćani bili su kao jedna religija, tj. kršćani svih denominacija). 
Prenijeto sa stranice www.ffdi.unizg.hr

Prosijemo li izvještaj dolazimo do zaključka da je u Asizu udaren temelj u nastajanju jedinstvene svjetske religije. Ona će biti sredstvo kojim će sotona na religioznom planu pokoriti svijet u vremenu antikristove vlasti. 

Vjernici i vjernice, svi koji se nalazite u crkvama članicama PEV-a i drugim ekumenskim crkvama, izađite iz babilonske bludnice, ne dopustite da vas vaše slijepe i otpale denominacijske vođe uvuku u duh Asiza. To nije nešto što će se dogoditi u budućnosti, to se događa već danas. Duh Sveti kaže u Knjizi Otkrivenja da će oni koji ne izađu iz bludnice biti dionicima njezinih grijeha i dijelit će njezina zla. 

  Ivan Lovrenčević

Nema komentara:

Objavi komentar