četvrtak, 17. travnja 2014.

Religiozna predstava

Evanđelje po Luki 19:41-44
"Kad se približi te ugleda grad,zaplaka nad njim i reče:Kad bi ti u ovj dan priznao ono što ti je za mir!Ali je sada sakriveno tvojim očima.Doći će ti vrijeme kada će te tvoji neprijatelji opasati opkopom,opkoliti te i pritjesniti te sa svih strana.Sravnit će sa zemljom tebe i tvoju djecu u tebi.Neće ostati u tebi ni kamen na kamenu,JER NISI PRIZNAO ODREĐENO VRIJEME KADA TE BOG POHODI."

U ovom odlomku vidimo kako je Isus zaplakao nad Jeruzalemom,jer nisu prepoznali Božje djelovanje,nisu prepoznali da ih je Bog pohodio.
Hodao je njihovim ulicama,bio je u njihovim kućama,liječio je njihove bolesne prijatelje i rodbinu,oslobađao njihovu djecu od demona.Ali nažalost većina ga nije prepoznala,samo nekolicina njih.
Istjerali su ga ih svojih gradova,sinagoga i prezreli su naum Božji koji je imao sa njima.

Danas kada gledam religioznu scenu naših dana i meni dođe da zaplačem kao što je i moj Gospodin plakao.Koliko samo danas imamo religioznih predstava,religioznih izjava kako znamo istinu i kako slijedimo Isusa Krista.
A pogotovo sada kada se pripremamo za slavlje religioznih blagdana.
Nekoliko dana prije sve se čisti,kuća se sprema,peku se kolači,kupuje se posebna hrana samo za taj dan.
Velike su pripreme kada se odlazi u "crkvu"gdje smo svi namirisani i sa svježim frizurama i šminkom.

Ne kažem za sve,neki su stvarno istinski tražitelji Boga.Ali većina nije.
Ti dani provedu se u jelu i piću,pa čak i oni koji kažu da poznaju Boga ,provode istu praksu.Sve se svelo na vanjsko štovanje usnama,ali srce je daleko.
Koliko nam vremena treba da shvatimo da nas takve predstave neće dovesti bliže Bogu,i da je Njemu mučno od toga(Izaija 1:10-17).Koliko dugo ćemo hramati na obje strane?
Zapitajmo se,gdje smo danas,gdje nam je srce?
Dali Bog svakog dana ne zaslužuje našu nepodijeljenu pažnju,a ne samo nedjeljom i blagdanima?

 Koliki od nas razmišljaju o ovim Isusovim riječima:"Ako dakle,tko hoće ići za mnom,neka se odreće samog sebe,neka uzme svoj križ i neka me slijedi.Mt.16:24.
"Tko sačuva svoj život,izgubit će ga,a tko zbog mene izgubi svoj život,sačuvat će ga.Mt.10:39

Ako mislimo da smo Njegovi učenici samo ako se okupimo određenog dana na "bogoštovlje"jako se varamo.
Isus Krist traži od nas,ništa manje nego da uzmemo svoj križ,položimo svoj život(svoju volju,ambicije,želje),i da se odreknemo svega što nas sprečava da imamo istinsko zajedništvo sa Njim!
Neka bi Duh Sveti dotaknuo vaša srca!

Nema komentara:

Objavi komentar